Roma krenula u potragu: Zamjena za Alissona stiže u rekordno brzom roku

Vučica traži golmana

Roma krenula u potragu: Zamjena za Alissona stiže u rekordno brzom roku

Roma je ostala bez brazilskog čuvara mreže Alissona koji je jučer otputovao u Liverpool gdje bi danas trebao proći ljekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor. 

Upravo zbog toga Vučica je krenula u potragu za novim čuvarom mreže kojeg će morati dovesti što prije obzirom da su svi aktivni na tržišu i ko bude brži, dovest će boljeg golmana.

Kako prenose italijanski mediji, Vučica ima nekoliko opcija, a među njima su Alphonse Areola iz PSG-a, Robin Olsen iz danskog Kopenhagena i Kasper Schmeichel iz Leicestera.

Areolino mjesto na golu PSG-a je ugroženo nakon što je u tim stigao Gianluigi Buffon koji će vjerovatno biti prvi golmanm pa bi on mogao biti dostupna opcija za Vučicu, dok je Schmeichel briljirao na Mundijalu na golu Danske i svakako ponovo privukao veliku pažnju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga, Italijani prenose da Roma želi i rezervnog golmana Barcelone Jaspera Cillessena koji bi ih koštao vrtoglavnih 50 miliona eura, ali ta opcija je navodno najmanje vjerovatna.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi