I Mourinho se uhvatio za glavu: Dybala se povrijedio kada je zabio gol iz penala

Roma vodi protiv Leccea sa 2:!

I Mourinho se uhvatio za glavu: Dybala se povrijedio kada je zabio gol iz penala

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome igraju na svom terenu protiv Leccea meč devetog kola italijanske Serije A.

Vučica je odlično otvorila večerašnji meč na Olimpicu i već u šestoj minuti došla je do gola kada je Smalling pogodio za 1:0.

Stvari su domaćem timu olakšane u 22. minuti kada je Lecce ostao s igračem manje jer je Hjulmand zbog prekršaja dobio direktan crveni karton.

Ipak, Lecce je i s igračem manje uspio da šokira Romu u finišu prvog poluvremena kada je Strefezza zabio gol za 1:1.

Međutim, Roma je krenula u drugom dijelu dosta ofanzivno, a već u 47. minuti domaći su izborili penal kada je fauliran Abraham.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Paulo Dybala koji je rutinski uspio da pogodi za 2:1, ali na nesreću Rome njihov ponajbolji igrač se povrijedio.

Dybala je osjetio bol u lijevoj nozi nakon što je izveo penal i zabio gol za 2:1, te je odmah nakon pogotka izašao iz igre, a Jose Mourinho je umjesto njega na teren poslao Nemanju Matića.

Gol Dybale iz penala i trenutak kada se povrijedio možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac ove sezone nema sreće s povredama jer se tek nedavno vratio na teren, a sutra će sigurno biti poznato više informacija koliko će sada Dybala morati da odsustvuje s terena.

Nakon što je ljetos stigao u Romu iz Juventusa odigrao je 11 utakmica u svim takmičenjima i uspio je zabiti čak sedam golova i upisati dvije asistencije, te se pokazao kao zaista veliko pojačanje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
A cudna mi cuda. Nema ga nii na Mundijalu, nažalost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi