Rossoneri ukrotili Vučicu u Rimu: Fantastični Ibrahimović vodio Milan do nove pobjede

Gosti slavili sa 2:1

Rossoneri ukrotili Vučicu u Rimu: Fantastični Ibrahimović vodio Milan do nove pobjede

E. Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Romu sa 2:1 u derbiju 11. kola italijanske Serije A.

Roma je zaprijetila već u trećoj minuti kada je u šansi bio Lorenzo Pellegrini koji je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Nakon toga Milan je zaigrao nešto bolje, a to se Rossonerima isplatilo u 26. minuti kada su došli do prednosti.

U centru pažnje bio je večeras sjajni Zlatan Ibrahimović koji je zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca za 1:0. Za Ibru ovo je bio 400. ligaški pogodak u dosadašnjoj karijeri.

Do drugog gola gosti su mogli desetak minuta kasnije kada je pokušao Leao, ali odbrana Rome to blokira. Leao je već u narednoj akciji uspio postići gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Početkom drugog poluvremena u centru pažnje ponovo je bio Ibrahimović. Ovaj 40-godišnji napadač je u 50. minuti ponovo majstorski zatresao mrežu Vučice, ali nakon reakcije iz VAR sobe gol je poništen zbog ofsajda.

No, samo minutu kasnije Ibrahimović je izborio penal za svoju ekipu. Nakon duela s Ibanezom Ibra je pao u kaznenom prostoru, a sudija Marseca pokazao je na bijelu tačku.

Maresca je ponovo gledao ovu situaciju na VAR monitoru i domaći su mislili da će se predomisliti, ali on to nije uradio i potvrdio je da je to penal za Rossonere.

Loptu na bijelu tačku namjesto je Franck Kessie koji je pogodio za 2:0 i veliko slavlje navijača Milana koji su doputovali večeras u Rim da bodre svoj klub.

[twitter]https://twitter.com/WFSPORTS7/status/1454920038004060166[/twitter]

Ipak, situacija za goste zakomplikovala se u 66. minuti kada je Theo Hernandez faulirao Pellegrinija, a sudija Marseca mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su imali igrača više čak pola sata Roma je tek u 94. minuti uspjela da dođe do gola kada je El Shaarawy pogodio za 2:1, ali do kraja nije bilo vremena da rimski klub dođe do remija i jednog boda. Bh. reprezentativac Rade Krunić iz igre je izašao u 77. minuti.

Milan je ovom pobjedom stigao lidera Napoli i obje ekipe imaju po 31 osvojen bod. Roma je sada petoplasirana sa 19 bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ac Penal
1 14
Ende
FORZA MILAN !!!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi