Roma na Twitteru: Jedan jedini Edin Džeko

Čestitali mu na nominaciji za Zlatnu loptu

Roma na Twitteru: Jedan jedini Edin Džeko

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko nominovan je za Zlatnu loptu 2017. godine, koju dodjeljuje France Football.

Za osvajanje ove prestižne nagrade će konkurisati 30 fudbalera, a za sada ih je poznato 15. Osim Džeke, na listi nominovanih nalaze se Neymar, Modrić, Dybala, Marcelo, Kante, Suarez, Ramos, Oblak, Coutinho, Mertens, De Bruyne, Lewandowski, De Gea i Kane.

Džeki su na nominaciji čestitali mnogi, a posebno se ističe čestitka koju mu je uputio njegov klub - Roma. Na zvaničnoj Twitter stranici italijanskog kluba objavljena je Džekina fotografija uz opis na bosanskom: "Jedan jedini Edin Džeko".

Edin Džeko je za Zlatnu loptu nominovan zahvaljujući čak 39 postignutih pogodaka u prošloj sezoni, tituli najboljeg strijelca Serije A i generalno fantastičnim partijama koje je pružao u svojoj najboljoj individualnoj sezoni u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte je Cristiano Ronaldo, koji je i njen aktuelni osvajač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije