Roma nakon preokreta slavila u Torinu, Edin Džeko zabio još jedan pogodak

Vučica pobijedila sa 3:2

Roma nakon preokreta slavila u Torinu, Edin Džeko zabio još jedan pogodak

E. Čaušević

Torino i Rome večeras su odigrali sjajan meč na kojem smo vidjeli pet golova, a pobjedu je na kraju upisala Vučica koja je slavila sa 3:2.

Večerašnji meč bolje je otvorio domaći tim koji je poveo u 14. minuti kada je Zaza sjajno asistirao Berengueru koji je pogodio za 1:0, ali slavlje domaćeg tima trajalo je svega dvije minute.

Naime, Roma je poravnala na 1:1 već u 16. minuti kada je Mkhitaryan sjajno uposlio Edina Džeku koji je rutinski savladao golmana Torina i tako postigao svoj 16. gol u ovoj sezoni Serije A.

Roma je stigla do potpunog preokreta već u 23. minuti. Perez je odlično centrirao iz kornera, nakon nebeskog skoka Smalling pogađa za 1:2 i slavlje igrača rimskog kluba.

Na novi gol čekali smo do 61. minute. Džeko je bio u centru pažnje nakon što je uspio da izbori penal, a gol za 1:3 s bijele tačke postigao je Diawara.

Pet minuta kasnije Torino je uspio da se vrati u meč i smanji na 2:3, a strijelac za domaće ovaj put bio je Singo. Do kraja meča vidjeli smo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je ovom pobjedom osigurala peto mjesto i direktan plasman u Evropsku ligu naredne sezone. S druge strane Torino je nešto ranije uspio da izbori opstanak, te su večeras bili nešto opušteniji što se tiče rezultata.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Kad bi Džeko imao samo jednog saigrača koji zna dodati loptu u pravo vrijeme .... Lik u 34. godini dominira u Romi. Legenda!
4 1
Famoza
Ponistili čist drugi gol... KLASA
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi