Roma našla zamjenu za Ervina Zukanovića?

Žele Diawaru iz Bologne

Roma našla zamjenu za Ervina Zukanovića?

Endin Čaušević

Čelnici Rome prije nekoliko danas saopštili su da će ovaj klub u ljetnom prelaznom roku dovesti još nekoliko pojačanja.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović nalazi se na izlaznim vratima rimske ekipe i svoju karijeru će najvjerovatnije nastaviti u dresu Atalante. Italijanski mediji navode da je Vučica već našla zamjenu za Zukanovića.

Naime, Roma želi u svoje redove dovesti odbrambenog igrača Bologne, Amadou Diawaru. Čelnici rimske ekipe ponudili su Bologni dogovor o jednogodišnjoj posudbi koja bi koštala pet miliona eura. U slučaju da nakon toga Roma odluči otkupiti Diawarin ugovor morat će platiti deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, postoji mogućnost da napadač Rome, Umar Sadiq, bude dio ovog transfera. Naime, Sadiq bi mogao narednu sezonu igrati u Bologni kao posuđen igrač. Ovaj napadač Vučice prošle sezone odigrao je šest utakmica u Seriji A i postigao je dva gola. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi