"Roma nije mogla uraditi bolju stvar od dovođenja Džeke, nema mnogo boljih napadača od njega"

Oglasio se legendarni Pruzzo

"Roma nije mogla uraditi bolju stvar od dovođenja Džeke, nema mnogo boljih napadača od njega"

E. Čaušević

Rome je u nedjelju u gostima deklasirala Bolognu sa 5:1, a jedan pogodak na ovom meču postigao je i Edin Džeko.

Džeko je s ovim golom došao do brojke od 111 postignutih pogodaka za Vučicu i sada dijeli treće mjesto na listi vječnih strijelaca sa Amadeom Amadeijem koji je također za Romu zabio 111 golova.

Naredna meta za Dijamanta je legendarni napadač rimskog kluba Roberto Pruzzo koji je za Romu postigao 138 golova. Pruzzo se oglasio nakon što je Džeko stigao do treće pozicije i očito je da vjeruje da će stići i njega.

"Džeko je zaista kompletan napadač koji pravi razliku na terenu. Zabija golove, ali radi i dosta drugih stvari za ekipu. On je odličan napadač i dosta drugačiji od recimo Duvana Zapate koji je onaj 'tradicionalni' tip napadača", kaže Pruzzo i dodaje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Klub i čelnici Rome nisu mogli uraditi bolju stvar od dovođenja Džeke jer trenutno nema mnogo boljih napadača od njega. Da Džeko ima dvojicu krilnih napadača koji rade sav posao njemu ne bi bilo zabavno na terenu. Ovako on se nevjerovatno trudi i zbog toga je svaki njegov gol poseban".

Mnogi vjeruju da će Džeko sigurno doći do druge pozicije na listi najboljih strijelaca Rome svih vremena, a prva pozicija je nedostižna jer je čuva Francesco Totti sa čak 307 golova u dresu Vučice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Još ( samo) 20+ golova i preuzima 2 mjesto iza slavnog Totti-a. Bravo Edine ⚜
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi