Roma nudila Edinu Džeki nastavak saradnje, ali je on to odbio zbog bivših saigrača?

Ne sviđa mu se ponašanje čelnih ljudi Vučice

Roma nudila Edinu Džeki nastavak saradnje, ali je on to odbio zbog bivših saigrača?

Endin Čaušević

Turski mediji jučer su napravili pravi haos objavom da Edin Džeko stiže u Istanbul kako bi pregovarao oko transfera u Fenerbahče.

Džeko je jučer sa suprugom Amrom otputovao u Istanbul, ali je odmah demantovao navode da je to uradio zbog transfera u Fenerbahče. Džeko je u Tursku doputovao na nekoliko dana odmora prije okupljanja bh. reprezentacije.

Međutim, mnogi su u čudu kako je jedna informacija s aerodroma totalno "zapalila" turske medije koji su bili sigurni da će Džeko svoju karijeru nastaviti u dresu Fenera.

No, jasno je da od toga neće biti ništa i da je Džeko odlučio jednostavno da odmori nekoliko dana pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje naši Zmajevi igraju protiv Finske i Italije.

Ipak, italijanski mediji prenose da Džekina budućnost još uvijek nije jasna i vjeruju da će on na kraju napustiti Romu. Navodno, rimski klub je htio da produži saradnju, ali je on to odbio.

Kako pišu jutros italijanski portali Roma je Džeki bila spremna da ponudi novi ugovor, ali je on odbio tu mogućnost. Navodno, Džeko je nezadovoljan ponašanjem čelnika kluba, a pogotovo prema njegovim bivšim saigračima Nainggolanu, Strootmanu i sada De Rossiju koji nisu baš na najbolji način napustili klub.

U Italiji još uvijek vjeruju da će Džeko ostati u Seriji A i da će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Interu. Ipak, to zavisi od toga ko će biti novi trener kluba s Meazze i da li će željeti platiti 15 miliona eura koliko Roma traži za Džeku.

No, jedno je jasno, a to je da nam slijedi nova transfer saga, ali i da mnoge vijesti oko našeg kapitena treba uzeti s velikom dozom rezerve što smo naučili iz prethodnih sezona.

Hladnokrvan odgovor Džeke za navijača Fenera

Turski mediji tvrde da je Edin jučer također i fanovima potvrdio da ne ide u Fenerbahče.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edine, hoćeš li preći u Fenerbahče?", upitao je navijač Džeku, ovaj odgovorio: "Ne".

Poprilično hladnokrvno, što i ne čudi, s obzirom da je sigurno umoran od svih tih špekulacija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi