Jubilej protiv Milana: Edin Džeko najviše utakmica u karijeri odigrao u dresu Rome

Manchester City na drugom mjestu

Jubilej protiv Milana: Edin Džeko najviše utakmica u karijeri odigrao u dresu Rome

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su pred svojim navijačima pobijedili Milan sa 2:1 u derbiju 9. kola italijanske Serije A.

Roma je u velikim problemama zbog povrijeđenih igrača, ali su sinoć uspjeli da dođu do tri boda protiv Milana. Vodeći gol za Vučicu postigao je bh. napadač Edin Džeko koji je ponovo zbog povrede jagodične kosti morao igrati sa zaštitnom maskom.

Nakon sinoćnje utakmice Vučica se oglasila na društvenim mrežama zanimljivom informacijom za Džeku. Bh. napadač je u rimski klub stigao na ljeto 2015. godine i Roma je postala klub za koji je Džeko odigrao najviše utakmica u svojoj karijeri.

Prije toga na vrhu liste bio je Manchester City za koji je Džeko odigrao 189 utakmica i postigao je 72 gola, ali sada je Roma na prvoj poziciji jer je Edin za Vučicu sinoć odigrao 190. utakmicu i uspio je postići već 93 gola.

Džeko je za Wolfsburg odigrao 142 utakmice i postigao je 85 golova, dok je u dresu Teplica bh. napadač odigrao 45 utakmica i uspio je u dresu češkog kluba dati 16 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao što je poznato Džeko je karijeru počeo u dresu Željezničara u kojem je odigrao 35 utakmica i postigao je tri gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehi
66* za Romu
0 1
westham
Mehi, Igrao je Džeko kup utakmice, medjunarodne utakmice pod okriljem UEFE... Pa se i te utakmice racunaju.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi