Roma ostala bez stadiona
Foto: EPA

Grad odbio zahtjev za izgradnju

Roma ostala bez stadiona

Midhat Šljivak
Teme:

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi saopštila je kako još uvijek nije pronađeno rješenje za izgradnju stadiona na kojem će igrati Roma.

Giallorossi su zatražili od rukovodstva grada da im odobri izgradnju novog stadiona u području Tor di Vallea, ali projekat je zaustavljen od političara.

Gradskog vijeće je odbilo zahtjeve Rome, koja će morati potražiti novu lokaciju za izgradnju stadiona.

"Nema dogovora. Radimo na tome da pronađemo rješenje i vjerujte da činimo sve kako bismo ispunili vizije rukvodstva kluba", saopštila je gradonačelnica Rima Virginia Raggi.

Tako će Roma još uvijek morati utakmice ga igra na Olimpicu. Iako je izgradnja novog stadiona trebala početi već naredne godine, od toga za sada nema ništa, jer je se protiv politike ne može.

Vjeruje se kako će rukovodstvo rimskog tima ponovo poslati zahtjev gradskom vijeću, ali teško da će se šta promijeniti na ovom planu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veliki problem predstavlja činjenica da je i stranka gradonačelnice također protiv, pa bez obzira na njenu dobru volju, teško da će Roma uskoro dobiti rješenje za izgradnju novog stadiona.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi