Fiorentina ne štedi novac za napadača Rome

El Shaarawy ponovo mijenja klub?

Fiorentina ne štedi novac za napadača Rome

Endin Čaušević

Italijanski napadač Stephan El Shaarawy prije godinu dana stigao je u redove Rome iz Monaca, te se u prvi šest mjeseci pokazao kao veliko pojačanje.

Ipak, El Shaarawy je ove sezone pao u drugi plan, te većinu utakmica Vučice posmatra sa klupe za rezervne igrače. Nekadašnji napadač Milana ovog januara odlučio je da neće mijenjati sredinu iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda.

No, nakon povratka Salaha sa Afričkog kupa nacija postalo je jasno da se italijanski napadač neće naigrati do kraja ove sezone. Mediji na Apeninima prenijeli su danas da će El Shaarawy gotovo sigurno napustiti Romu na kraju ove sezone, a na adresu rimske ekipe stigla i ponuda za ovog igrača.

Navodno, za usluge italijanskog napadača zainteresovana je Fiorentina koja je spremna na kraju sezone otkupiti ugovor 24-godišnjeg napadača. Problem za klub iz Firence mogao bi biti španski Las Palmas koji ne štedi svoja sredstva da dovede El Shaarawyja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj napadač u dosadašnjem dijelu sezone počeo je tek deset utakmica u svim takmičenjima, te je mreže protivničkih ekipa zatresao tri puta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi