Roma otkrila uslove Peresove posudbe

Defanzivac do kraja 2019. godine u Brazilu

Roma otkrila uslove Peresove posudbe

U Romu je ovog ljeta već stigao veliki broj novih fudbalera, dok je Bruno Peres napustio Olimpico.

Naime, Bruno Peres se pridružio ekipi Sao Paula u kojoj će boraviti kao posuđen igrač.

Roma je i zvanično potvrdila posudbu Peresa i uslove iste. Naime, brazilski klub je Romi platio 1.4 miliona eura za posudbu 28-godišnjeg beka do 31. decembra 2019. godine.

Sao Paulo će imati i opciju otkupa Peresovog ugovora po isteku posudbe, a ukoliko se odluči na takav potez brazilski klub će Romi platiti 6 miliona eura. Također, Roma će u tom slučaju imati pravo na 20% od Peresovog narednog transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Roma je Peresa, nakon posudbe, kupila na ljeto 2017. godine od Torina za 12.5 miliona eura, a on je tada potpisao ugovor na četiri godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi