Roma pobijedila Casa Piu, bh. internacionalac razmijenio dres sa legendarnim veznjakom iz Srbije
Defanzivac portugalske Casa Pia odigrao je 85. minuta protiv slavnog kluba iz Italije, kojeg s klupe predvodi legendarni Jose Mourinho

Zolotić odigrao dobar meč protiv italijanskog giganta

Roma pobijedila Casa Piu, bh. internacionalac razmijenio dres sa legendarnim veznjakom iz Srbije

Dino Kurbegović

Nakon završetka svjetskog nogometnog prvenstva uskoro će ponovo na teren igrači u mnogim evropskim ligama. Početkom naredne godine nastavlja se nogometno prvenstvo u Italiji i Portugalu, a ekipe Rome i portugalske Casa Pia odigrali su prijateljski duel u okviru priprema za nastavak sezone, koji je na kraju riješila ekipa iz Italije u svoju korist rezultatom 1:0.

U mjestu Algarve, gdje se nalazi ekipa Rome predvođena Jose Mourinhom na pripremama za nastavak sezone jučer je odigrana prijateljska utakmica protiv najprijatnijeg iznenađenja Portugalske lige, ekipe Casa Pia, koja je ove sezone debitant u društvu najboljih klubova u ovoj zemlji, a nakon 13. kola nalaze se na petoj poziciji rame uz rame sa velikanima Sportingom, Portom i Bragom.

Za Casa Piu nastupa i bh. internacionalac i bivši mladi reprezentativac Nermin Zolotić, standardni član udarne postave ovog kluba. Ovaj stoper i protiv Rome zauzeo je svoje mjesto u posljednjoj liniji kluba iz Portugala, a svoj posao je odradio veoma korektno. Bivši nogometaš Željezničara na terenu je proveo 85. minuta, a imao je priliku da igra protiv sjajnih igrača Rome poput El Shaarawyja, Zaniola, Abrahama, Matića, Smallinga i ostalih igrača rimskog kluba.

Vrijedi istaći da je ekipa Rome u ovom meču slavila rezultatom 1:0. a jedini gol na utakmici u 34. minuti nakon sjajnog solo prodora postigao je El Shaarawy.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nakon utakmice Nermin Zolotić je razmijenio dres sa bivšim reprezentativcem Srbije i nekadašnjim veznjakom Benfice, Chelsea i Manchester Uniteda, a od ovog ljeta i veznjakom Rome, 34-godišnjim Nemanjom Matićem.

Sigurno da će ova utakmica biti veliko iskustvo za igrače portugalskog kluba, ali i za samog Zolotića, koji ako nastavi sa standardnim igrama u prvenstvu Portugala, može očekivati i poziv u reprezentaciju BiH, budući da igra na poziciji lijevog stopera, a može uspješno pokriti i poziciju zadnjeg veznog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi