Roma povela na Meazi, ali osvojila 'samo' bod

Edin Džeko odigrao 90 minuta

Roma povela na Meazi, ali osvojila 'samo' bod

E. Škorić

U derbiju 33. kola italijanske Serije A Inter je ugostio Romu, a susret je završen podjelom bodova (1:1).

Inter i Roma su u pozitivnoj seriji dočekali ovaj meč, a na kraju će se manje-više ona i nastaviti, pošto nijedan tim nije poražen. Kada se sve sabere i oduzme, remi je najrealniji i nekako je ipak bolje došao Interu.

Tim Luciana Spallettija ostaje treći sa plus pet u odnosu na četvrti Milan i petu Romu, koja ima šest bodova manje.

U Rimu su vjerovatno bili spremni da potpišu bod prije meča, no kada su poveli u 15. minuti sjajnim golom El Shaarawyja, zasigurno su apetiti porasli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je sve do 61. minute držala tih 1:0, no onda Perišić glavom zabija za izjednačenje na ubačaj D'Ambrosija.

Večerašnji meč je do kraja odigrao naš Edin Džeko, a kod Intera je Icardi ušao u 54. minuti, kada je Spalletti shvatio da je vrag odnio šalu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije