Roma pred velikim potpisom
Foto: EPA

Raiola im dovodi Kluiverta

Roma pred velikim potpisom

M. Šljivak

Ekipa Rome mogla bi dobiti veliko pojačanje ovog ljeta.

Kako navodi France Football, novi igrač Vučice trebao bi postati mladi holandski napadač Justin Kluivert, koji već uveliko pregovara sa rimskim timom.

Sin legendarnog Patricka Kluiverta veoma je tražen na tržištu. Ranije se povezivao sa Manchester Unitedom, ali će 19-godišnji ofanzivac na kraju ipak postati član Rome.

Posao završava kontroverzni agent Mino Raiola koji se brine o karijerama mnogih poznatih fudbalera, a Ajax će za njega dobiti mnogo manju odštetu nego su to očekivali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kluivert je odbio potpisati novi ugovor koji bi Kopljanicima donio veću zaradu od transfera, a razlog je to što su ga pokušali prodati ekipi Tottenhama bez njegovog znanja.

Justin je član prvog tima postao 2017. godine, a ove sezone je u 36 utakmica postigao 11 golova i upisao je pet asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi