Roma prihvatila ponudu: Manolas već ima novi klub?
Foto: EPA

Grčki fudbaler od ljeta na Meazzi

Roma prihvatila ponudu: Manolas već ima novi klub?

Endin Čaušević

Roma je sinoć na Olimpicu savladala Lazio u revanš meču polufinala Kupa Italije sa 3:2, ali to nije bilo dovoljno ovoj ekipi da izbori plasman u finale zbog poraza u prvom meču (2:0).

Italijanski mediji nakon sinoćnje utakmice objavili su da je Roma odlučila prodati jednog od svojih najboljih odbrambenih igrača, Kostasa Manolasa. Telelombadia je sinoć objavila da su čelnici Vučice pristali prodati grčkog igrača za 43 miliona eura plus bonusi.

Manolas s Romom ima ugovor do ljeta 2019. godine i u nekoliko navrata je izjavio da mu je želja da ostane u ovom klubu. Grčki reprezentativac je potom dodao da se neće buniti ukoliko Roma odluči da ga proda ako dođe primamljiva ponuda.

Poznato je da je Inter u nekoliko navrata slao ponudu, ali su čelnici Rome tražili više novca. Ipak, čini se da su se dvije strane uspjele na kraju dogovoriti, te da će Manolas od naredne sezone nositi dres Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Manolas je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača Vučice, a pored Intera interes za njega pokazali su ranije Manchester United i Chelsea. Roma ima plan da zarađeni novac od prodaje Manolasa uloži u dovođenje novih pojačanja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije