Mourinho i Roma nekako spasili bod protiv Salernitane u Rimu

Gosti dva puta vodili

Mourinho i Roma nekako spasili bod protiv Salernitane u Rimu

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 36. kola odigrali su Roma i Salernitana, a na kraju nije bilo pobjednika. Konačan rezultat bio je 2:2.

Roma je bila favorit na ovom susretu, ali su na kraju morali spašavati jedan bod. Na kraju su uspjeli da se spase sramote.

Igrala se 12. minuta kada su gosti došli do vodstva. Coulibaly je centrirao, a sjajno je loptu u mrežu pospremio Candreva.

Do kraja prvog poluvremena Roger Ibanez je postigao gol za Romu, ali je on poništen zbog igranja rukom, te se na odmor otišlo pri vodstvu gostiju.

Trostruku izmjenu na startu drugog poluvremena napravio je Mourinho, a već u 47. minuti bilo je 1:0. El Shaarawy je bio strijelac.

Ipak, u 54. minuti novi šok za domaće. Jako loša reakcija domaće odbrane rezultirala je novim golom, ovaj put strijelac je bio Dia.

Poslije tog gola Roma je krenula dosta ofanzivnije, a uspjeli su u 83. minuti da postignu gol i da se spase poraza. Strijelac je bio Matić.

Salernitana se nakon ovog remija nalazi na 15. mjestu sa 39 osvojenih bodova i naravno ostali su u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Roma je na sedmom mjestu sa 60 bodova i nastavljaju borbu za evropska takmičenja.

Šansu da igraju Ligu prvaka imaju jer su u finalu Evropske lige gdje moraju ostvariti pobjedu protiv Seville ukoliko žele da igraju u ovom takmičenju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi