Dedić i Salzburg eliminisani, Union Berlin izbacio Ajaxa!

Utakmice evropske lige

Dedić i Salzburg eliminisani, Union Berlin izbacio Ajaxa!

E. Oštraković

Odigrane su revanš utakmice 1/16 finala Evropske lige,  u kojima su ostvareni neki jako zanimljivi rezultati.

Salzburg našeg Amara Dedića nije uspio ostvariti prolaz dalje uprkos pobjedu od 1:0 u prvoj utakmici, te je Roma tako putnik u naredni krug.

Roma je na ovom susretu ostvarila pobjedu od 2:0, oba gola viđena su u završnici prvog poluvremena. Prvo je Belotti pogodio u 33. minuti.

Sedam minuta kasnije Spinazzola je asistirao, a gol za 2:0 postigao je Dybala i tada je postavljen i konačan rezultat utakmice.

Dedić je na terenu proveo 74. minute, te je odigrao jako dobru utakmicu. Umejsto njega u igru je ušao Van der Brempt.

Union Berlin je na svom terenu ostvario veliku pobjedu protiv Ajaxa, te je tako iznenadio nogometnu javnost i izborio prolaz u narednu rundu takmičenja.

Oglasi

Krenulo je sjajno za Union Berlin jer su u 20. minuti imali vodstvo od 1:0, a strijelac je sa bijela tačke bio Knoche.

Na 2:0 u posljednjoj minuti prvog poluvremena povisio je Juranović na asistenciju Haberera, te su gosti imali težak zadatak u drugom poluvremenu.

Odmah na početku drugog poluvremena Kudus je smanjio na 2:1 i činilo se tada da će Ajax uspjeti da se vrati u ovu utakmicu.

Ipak, tri minute kasnije novi šok za njih. Juranović je ovaj put upisao asistenciju, a gol za 3:1 i siguran prolaz dalje postigao je Doekhi.

Union Berlin tako nastavlja da piše prelijepu sportsku priču i nastavljaju svoj put u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U toku je utakmica između Rennesa i Shakhtara, a tamo će se igrati produžeci jer je Rennes pobjedio sa 1:0, a prva utakmica završena je pobjedom Shakhtara od 2:1.

Jedini gol na ovom susretu viđen je u 52. minuti, a strijelac je bio Toko Ekambi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi