Zmajevi konačno dobijaju kapitalnog desnog beka nakon Mensura Mujdže!
Sjajni bh. desni bek odigrao svi 90 minuta protiv Rome u Evropskoj ligi.

Dediću 90 minuta u pobjedi nad Romom

Zmajevi konačno dobijaju kapitalnog desnog beka nakon Mensura Mujdže!

E. Ganibegović

Večeras su se u Austriji u okviru šesnaestine finala Evropske lige sastali Salzburg i Roma. Rezultat je glasio 1:0 za domaći tim, a ono što može da raduje bh. navijače jeste to da je Amar Dedić odigrao sjajnih 90 minuta, te pokazao da je budućnost reprezentacije Bosne i Hercegovine na poziciji desnog beka.

Prvi pokušaj je imao domaći tim u osmoj minuti, no Luka Sučić je jako loše šutirao i nije ugrozio gol gostiju. Nastavio je Salzburg da pokušava preko Capalda, Okafora, Seiwalda i Ulmera, ali gola nije bilo.

Najuzbudljiviji momenat u prvom poluvremenu desio se u 43. minuti. Tammy Abraham je dobro šutirao nakon jednog centaršuta, ali je Kohn još bolje odbranio udarac Engleza.

Najbolju šansu i u drugom dijelu utakmice imao je gostujući tim i to u 73. minuti. Cristante je nakon jednog kornera nadskočio domaću odbranu, ali je pogodio samo desnu stativu.

Kazna je stigla u 88. minuti. Pavlović je bio u ulozi asistenta, a za zlata vrijednu pobjedu Red Bulla pogađa Capaldo. 

Rezultat je itekako otvoren pred revanš koji se za sedam dana igra u Rimu, te oba tima imaju šanse da se nađu u osmini finala. Salzburg, naravno, nakon ove pobjede, nešto veće. 

Oglasi

Ono što nas svakako raduje jeste to da je Amar Dedić dobio novih 90 minuta i odradio dobar posao na poziciji desnog beka.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine muku muči na toj poziciji još od odlaska Mensura Mujdže, a Amar Dedić, čini se, postaje i više nego dobar nasljednik.

Nažalost, večeras ne djelu nismo vidjeli Benjamina Tahirovića u gostujućem timu, s obzirom na to da je ostao u Italiji zbog viroze.

U istom terminu odigrane su i utakmice Barcelona - Manchester United (2:2), Shakhtar - Rennes (2:1) i Ajax - Union Berlin (0:0).

Evropska liga, šesnaestina finala, prva utakmica:

Salzburg - Roma 1:0 (Capaldo 88')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Salzburg: Kohn, Solet, Pavlović, Dedić, Ulmer, Gourna-Douath, Capaldo, Seiwald, Sučić, Fernando, Okafor. 

Roma: Patricio, Ibanez, Mancini, Smalling, El Shaarawy, Zalewski, Matić, Cristante, Pellegrini, Dybala, Abraham. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ss.ba
Jel zaj...cija ovo za Mujdzu??? Ako je novinar ozbiljan. Ja bi da ga podjestim da je Salihamidzic igrao za Bosnu i Hercegovinu. I mu od tad nemamo desnog beka.
4 0
user1676180326
Joj givana i naslova pa momak pokazao i dokazao do sada vise nego i jeda desni bek u historiji reprenzetacije
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi