Minimalna, ali vrijedna pobjeda Rome
FOTO: EPA

Odlučio je jedan pogodak

Minimalna, ali vrijedna pobjeda Rome

S. Mlaćo
U okviru 23. kola Roma je večeras ugostila Veronu i upisala novu pobjedu u sklopu Serije A.

Roma je napadala od samog starta, bila bolji rival, a u 13.minuti domaći su tražili penal nad Abrahamom. VAR je ipak pokazao da nije bilo prekršaja, a Abraham je zbog povrede napustio igru i šansu je dobio Belotti.

Rimljani su nastavili sa napadima, vrijedi izdvojiti i pokušaj El Shaarawyja, no Montipo je to pročitao.

Kada se očekivao kraj prvog dijela Roma je povela. Precizan udarac Saolbakkena i lopta je odsjela u mrežu uz desnu stativu.

Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena, iako je Roma mogla povesti 2:0, no El Shaarawy nije bio precizan. Verona je zaprijetila u 60. minuti kada prijeti Dawidowicz.

Pokušao je pet minuta kasnije i Duda, no golman Rome Patricio kupi tu loptu.

Oglasi

Roma je zadržala vodstvo i na kraju uspjela osvojiti nova tri boda.

Sada Roma ima 44 boda i na trećem je mjestu. Verona je tek 18-ta i ima tek 17 bodova te je očekuje grčevita borba za opstanak.

Novi bh. reprezentativac Benjamin Tahirović meč je odgledao sa klupe što i nije iznenađenje, s obzirom je zbog viroze bio odsutan za prošli meč sa Salzburgom u okviru Evropske lige. Sada se ipak vratio u ekipu i očekuje se veća minutaža u narednim mečevima. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 23. kolo:

AS Roma – Verona 1:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi