Roma slavila protiv Parme i iskoristila kiks Lazija

Senad Lulić odigrao 90 minuta za Laziale

Roma slavila protiv Parme i iskoristila kiks Lazija

Večeras su na rasporedu bila posljednja dva susreta 29. kola Serije A. Svoju utakmicu večeras je trebao odigrati i Inter, ali je duel u Genovi odgođen. 

Roma je na svom Olimpicu ugostila Parmu. Domaćin je do vodstva stigao u sedmoj minuti susreta. De Rossi je uposlio Lamelu koji je pogodio mrežu gostiju. Roma je na odmor otišla sa minimalnim vodstvom. 

Roma do drugog gola dolazi u 70. minuti susreta, a mrežu Parme zatresao je iz slobodnog udarca kapiten Vučice Francesco Totti. Roma je na kraju slavila 2:0.

Drugi rimski klub, Lazio gostovao je večeras Torinu. Rimljani su već u 16. minuti susreta ostali sa deset igrača, a crveni karton dobio je Ciani. Prvih 45 minuta završeno je bez golova. 

Otpor Lazija koji je veći dio susreta igrao sa deset igrača domaćin je slomio u 82. minuti. Cerci je asistirao, a Jonathan pogodio mrežu gostiju za veliki trijumf Bikova.

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.