Na tribinama 40.000, a niko ne navija: Umalo je na Olimpicu viđena velika tragedija

Muk na meču Roma - Spezia

Na tribinama 40.000, a niko ne navija: Umalo je na Olimpicu viđena velika tragedija

A. Čaušević

Nakon pola sata igre na utakmici Roma - Spezia muk na tribinama Olimpica.

Na stadionu se okupilo nešto više od 40.000 navijača koji su prestali navijati u 30. minuti susreta koji je pripao domaćinu rezultatom 2:0.

Curva Sud je iznenada utihnula. Silna radost poslije gola Smallinga se pretvorila u muk, sve zbog umalo tragičnog događaja.

Naime, jednom od navijača Rome je pozlilo, nakon čega je dobio i srčani udar, ali su mu brzom reakcijom ljekari uspjeli spasiti život.

Nakon nekoliko pokušaja reanimiranja defibrilatorom nesretni navijač je oživljen je te odmah prebačen u obližnju bolnicu.

Od tog trenutka navjerniji navijači Rome su prestali sa navijanjem iz poštovanja prema prijateljsu s tribine. U jednom trenutku se čuo tihi aplauz kada je navijač iznesen s tribina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku se čuo urlik radosti kada je Ibanez zabio za 2:0 i to je bilo sve. Još su se mogli čuti povremeni aplauzi prilikom izmjena.

Inače, na stadionu su bili prisutni i tifozi Spezije koji također u znak solidarnosti prema navijaču Rome uopšte nisu navijali.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
Od kad se počelo cijepit protiv korone sve više srcani udara i problema sa srcem interesantno
8 6
rocccavela
Admine da li ikad procitas svoje nelogicne recenice???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi