Roma stavlja Kolarova na transfer listu zbog sukoba s navijačima
Sukob Aleksandra Kolarova i navijača Rome traje već nekoliko mjeseci

Inter se spominje kao njegova naredna destinacija

Roma stavlja Kolarova na transfer listu zbog sukoba s navijačima

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Rome se nalaze na velikom udaru navijača u posljednje vrijeme nakon katastrofalnih rezultata Vučice.

Prvo su igrači Rome uspjeli ispustiti vodstvo od 3:0 protiv Atalante i na kraju osvojiti samo bod, da bi nakon toga uslijedila velika blamaža u kupu protiv Fiorentine kada su izgubili 7:1.

To je kod navijača izazvalo bijes koji su pokazali i nakon sinoćnje utakmice na Olimpicu u kojoj je Roma odigrala 1:1 protiv Milana. Na kraju utakmice su se mogle čuti salve zvižduka nezadovoljnih navijača Rome kojima su ispratili svoje igrače sa terena.

Jedan od igrača koji je najviše na meti navijača Rome je Aleksandar Kolarov koji je i prije ulazio u sukob sa njima. Igraču Rome su prije samo nekoliko dana navijači poručili da se "spusti na zemlju" i da je "hrvatsko gov**".

Čini se da je cijela situacija oko Kolarova i navijača stvorila veliki problem upravi koja je odlučila da će ga na kraju sezone staviti na transfer listu, prenose talijanski mediji.

Kolarov ima ugovor do 2020. godine, ali nakon svih problema čini se da ćee igrač Rome ipak nešto ranije napustiti Rim, a Talijani nagađaju da bi karijeru mogao nastaviti u Interu.

Pored problema sa navijačima razlog za stavljanje na transfer listu bi mogle biti i puno lošije partije reprezentativca Srbije koji je ove sezone postigao pet golova i upisao dvije asistencije, dok je prošle sezone postigao tri gola i čak 14 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sukob Kolarova i navijača krenuo prije par mjeseci

Reprezentativac Srbije je prije par mjeseci imao oštar sukob s navijačima kada im je poručio da ne znaju mnogo o nogometu.

"Navijači moraju biti svjesni da ne znaju mnogo o nogometu, oni nam zvižde, a to je isto kao da ja odem zviždati Novaku Đokoviću. Iskreno, to sebi nikada ne bih dopustio. Zašto? Zato što ja volim tenis, ali o tom sportu ne znam ništa. Ne ide da ja kritikujem i dajem savjete Novaku kako bi on trebao igrati", rekao je tada Kolarov.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi