Roma u Ligi prvaka zaradila 99,2 miliona eura

Skinula Juventus sa trona

Roma u Ligi prvaka zaradila 99,2 miliona eura

Teme:

Roma je prije dva dana završila jednu od najljepših bajki u historiji kluba.

Fudbaleri koje sa klupe predvodi trener Eusebio Di Francesco ispali su u polufinalu Lige prvaka iako su pobijedili Liverpool u revanšu sa 4:2 na Olimpicu. Naravno, igrači i stručni štab su bili razočarani jer su silno željeli da se plasiraju u veliko finale i ponove najveći uspjeh u historiji.

Ipak, kada se glave ohlade vjerovatno neće biti mnogo tužni jer su zaradili ogroman novac ove sezone igrajući Ligu prvaka. Vučica je od UEFA bonusa i prodaje dresova zaradila oko 81 milion eura, a kada tome dodamo 18,2 miliona eura od prodaje ulaznica za susrete na domaćem terenu, onda dolazimo do cifre od 99,2 zarađena miliona.

Zanimljivo, Roma je na ovaj način skinula Juventus sa trona koji je od sezone 2012/13 bio italijanski klub sa najvišom zaradom u Ligi prvaka. Stara dama je tokom ove sezone ukupno zaradila 91,8 miliona eura od najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno da će ovaj novac Romi značajno pomoći ka stabilizaciji kluba jer više neće biti prisiljena prodavati najbolje fudbalere zbog finansijskog fair playja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti