Roma uz mnogo sreće do pobjede nad Sassuolom

Pjanić upisao asistenciju

Roma uz mnogo sreće do pobjede nad Sassuolom

Teme:

Večeras je odigrana prva utakmica 23. kola italijanske Serie A u kojoj su snage odmjerili Sassuolo i Roma (0:2). 

Vučica je od početka utakmice imala veći posjed lopte i iz prve ozbiljnije šanse u 11. minuti dolazi do minimalne prednosti. Salah je na pravi način iskoristio dodavanje Pjanića i postigao prelijep gol za vodstvo Rome od 1:0. 

Roma je u nastavku utakmice nastavila kreirati ozbiljne napade. U 31. minuti u izglednoj šansi za udvostručenje prednosti našao se Maicon, da bi dvije minute kasnije sjajnu šansu prokockao i El Shaarawy koji je šutirao nekoliko centimetara pored desne stative. 

Domaći Sassuolo je u prvom dijelu utakmice izgledao potpuno nemoćno, da bi u nastavku djelovao nešto agilnije. Sansone je u četvrtoj minuti zaprijetio Romi, a u 53. minuti pokušaj Berardija je spriječio Szczesny koji svojom spremnošću nije dozvolio da se rezultat promijeni. 

Iako je Sassuolo pokušavao izjednačiti, bilo je jasno da će i Roma tragati za udvostručenjem prednosti. Ponovo je aktivan u domaćem šesnaestercu bio Salah čiji je pokušaj fantastično odbranio Consigli, a u narednim minutama velike prilike su propustili još Nainggolan i El Shaarawy.

U finišu utakmice viđena je prava drama. Nainggolan je u svom šesnaestercu napravio nepropisan start nad jednim igračem Sassuola, a odgovornost sa jedanaest metara je preuzeo Berardi koji je pogodio prečku. Kazna za promašaj stigla je već u sudijskoj nadoknadi kada je El Shaarawy nakon asistencije Perottija pogodio za konačnih 2:0. 

Miralem Pjanić je teren je napustio u 62. minuti, dok je Ervin Zukanović odigrao cijeli meč za Romu. Edin Džeko nije nastupio zbog povrede.

Serie A, 23. kolo:

Sassuolo - Roma 0:2 (Salah 11', El Shaarawy 90')



Potražite više informacija na temu Serie A:


Sassuolo - Roma 0-2 by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi