Prošetali bi se do Lige prvaka: Najboljih 11 iz Abramovicheve ere izgleda nepobjedivo

Roman će žaliti za svojom skupom "igračkom"

Prošetali bi se do Lige prvaka: Najboljih 11 iz Abramovicheve ere izgleda nepobjedivo

Admin Čaušević

Roman Abramovich je primoran da se preko noći oprosti od svoje najdraže i najskuplje igračke.

Ozbiljne sankcije koje su uvedene Rusiji zbog napada na Ukrajinu su značajano utjecale na ruske oligarhe među kojim je i Abramovich.

Superbogati ruski tajkun je primoran da proda Chelsea, a cijena koju traži je 3 milijarde funti. Do sada je nekoliko kandidata za kupovinu koja bi se trebala odraditi po brzom postupku.

Od svog preuzimanja londonskog kluba 2003. godine pa do danas Abramovich je napravio istinskog giganta ne samo u Engleskoj nego i u svijetu.

Silna i ogromna ulaganja su učinila da na Stamford Bridge dolaze najbolji igrači svijeta, ali i brojni trofeji uključujući i dvije title prvaka Evrope.

Engleski The Sun je sastavio idealnih 11 Chelseaja iz Abramovicheve ere. Tim je toliko kvalitetan da bi se bez problema prošetao do Lige prvaka.

Oglasi

Na golu bi stajao Petr Cech koji je jedinica Plavaca bio deset godina, dok štoperski duo čini legendarni kapiten John Terry i sjajni Ricardo Carvalho.

Bekovske pozicije su rezervisane za Ashleya Colea, svojevremeno najboljeg lijevog beka, te uvijek zahvalnog i borbenog Cesara Azpilicuetu koji je kapiten trenutne ekipe.

U veznom redu bi igrali Frank Lampard, N'Golo Kante i Michael Ballack. Igrači na koje je suvišno trošiti riječi. Poređenja radi nije bilo mjesta za jednog Claudea Makelelea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadački trio bi činili Eden Hazard, Arjen Robben i Didier Drogba koji je postigao 164 gola na 381 utakmici za Plavce.

Inače, od preuzimanja Chelseaja Abramovich je na transfere uložio preko dvije milijarde eura, promijenio je 15 trenera te osvojio 21 trofej.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...2 milijarde eura sprcao u ovu plastiku...pa i Vrbanjusa bi se naosvajala europskih trofeja sa tolikom upumpanom lovom...i po cemu se to ovi plasticari razlikuju od ovih arapskih?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi