Samo jednom igraču je Roman Abramovič 'pao na koljena': Došao mu je kući i molio ga da se vrati

Ruski tajkun je obožavao defanzivca

Samo jednom igraču je Roman Abramovič 'pao na koljena': Došao mu je kući i molio ga da se vrati

E. Škorić

Ruski tajkun Roman Abramovič trenutno je u centru pažnje zbog činjenice da su mu kao ruskom oligarhu uvedene sankcije i u Britaniji i u Evropi, zbog čega je natjeran da hitno proda Chelsea.

A veza između Abramoviča i Chelseaja duga je 19 godina. Za njega je ovaj klub poseban, a on za navijače i igrače tog kluba također poseban zbog svega što je napravio. Od jednog prosječnog tima u Engleskoj napravio je diva koji je od njegovog dolaska 2003. do danas napravio natrofejnijom otočkom ekipom.

Chelsea ne samo da je postao velikan engleskog, već i evropskog te svjetskog nogometa, što svjedoče mnogi osvojeni trofeji, te ogromna baza navijača širom svijeta. Abramovič je zadužen za najveće transfere u povijesti kluba, a iako je uglavnom djelovao iz sjene, postoji rijedak slučaj gdje je lično odlazio u kuću svom igraču kako bi ga nagovorio na ostanak.

Glen Johnson je na Stamford Bridgeu bio od 2003. do 2007. godine, te je jedno od prvih pojačanja Abramoviča u Chelseaju. Prije nego što je prešao na Anfield iz Portsmoutha, u koji je otišao iz Chelseaja, u kuću mu je "upao" Abramovič sa pratnjom.

"Kada sam napuštao Portsmouth imao sam dvije otvorene opcije - povratak u Cheslea ili čak Manchester City, a ja sam tada odabrao Liverpool. Abramovič je sa svojim ljudima došao kod mene kući i pokušao me nagovoriti da se vratim. Bio sam blizu toga...", priznao je Johnson.

Johnson je igrao šest sezona za Redse, klub za koji je potpisao ugovor vrijedan 18,5 miliona funti, osvojivši Liga kup 2011. godine. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je nakon Liverpoola tri sezone nosio dres Stoke Cityja, a 2018. godine se penzionisao. Ima preko 50 nastupa i jedan pogodak u dresu reprezentacije Engleske.

Najvažniji trofej koji je osvojiio svakako je onaj Premier lige u sezoni 2004/05 sa ekipom Chelseaja, što je prvo veće postignuće u Abramovičevoj eri koja se primakla kraju jer klub će već naredne sedmice dobiti novog vlasnika ili više njih.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi