Roman Abramovich više ne želi prodati Chelsea, a i cijena je mnoge odbila
(Foto: EPA)

Rus prezadovoljan

Roman Abramovich više ne želi prodati Chelsea, a i cijena je mnoge odbila

Midhat Šljivak

Roman Abramovich više ne želi prodati ekipu Chelseaja.

Ruski tajkun se, prema navodima Telegrapha, ponovo zaljubio u klub nakon što je Frank Lampard stvorio neki novi tim i sada više nema namjeru da proda klub.

Abramovich već dugo ne stanuje u Londonu. Britanska vlada mu ne želi izdati boravišnu i radnu vizu i zabranjen mu je ulazak u Veliku Britaniju.

Klub vodi preko posrednika, a prethodnih mjeseci se često spominjalo da bi Chelsea mogao dobiti novog vlasnika.

Međutim, niko nije želio da plati cifru koju Abramovich tražio. Želio je čak tri milijarde funti, te je čak odbio i ponudu konzorcijuma za iznos od dvije i po milijarde funti.

Sada prodaja uopšte ne dolazi u obzir, a Roman je zadovoljan kako stvari teku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Veoma je zadovoljan kako se stvari razvijaju. Akademija radi fantastično, to je ono što je želio. Ekipa igra dobar fudbal i za sada mu ne smeta što se trofeji trenutno ne osvajaju", rekao je izvor iz kluba blizak Abramovichu.

Chelsea pod vodstvom Lamparda igra zaista lijep fudbal, a na terenu su mnoge mlade snage iz klupske akademije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi