Pidro će u St. Louisu iza sebe imati poznato golmansko ime

Stiže sjajni Švicarac

Pidro će u St. Louisu iza sebe imati poznato golmansko ime

M. Šljivak

Američka MLS liga od naredne godine bit će bogatija za još jedan klub, a to je St. Louis City.

Roster ovog kluba bit će sklopljen u narednim mjesecima, a tim iz Missourija već ima tri potpisana stranca s kojim će krenuti u svoju prvu sezonu.

Tu je i bh. fudbaler Selmir Pidro koji u ovaj klub stiže iz FK Sarajevo, a pored njega članovi St. Louis FC-a su još brazilski napadač Klauss i češki veznjak Tomaš Ostrak koji trenutno nastupa za Koln.

Još jedno veliko pojačanje stiže u ovaj klub. Sjajni švicarski golman Roman Burki (31) dogovorio je saradnju s ovim klubom i branit će boje novog MLS tima.

Burki iza sebe ima bogato iskustvo. Prethodnih sedam godina nosio je dres Borussije iz Dortmunda za koju je odigrao 232 utakmice u svim takmičenjima.

Njegov dolazak za tim iz St. Louisa će sasvim sigurno predstavljati izuzetno pojačanje jer se radi o zaista fenomenalnom čuvaru mreže.

Švicarac je pored Borussije u karijeri branio još za Freiburg, Grasshoppers, Young Boys, te nekoliko manjih klubova.

Za reprezentaciju Švicarske 31-godišnji golman je branio devet puta.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Bas ce kad igrat, ide tamo da ljudi operu pare i to je to.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi