FK Sarajevo potvrdio transfer Selmira Pidre, karijeru nastavlja u SAD-u

Odlazi preko bare

FK Sarajevo potvrdio transfer Selmira Pidre, karijeru nastavlja u SAD-u · Zvanično

Admin Čaušević

FK Sarajevo je potvrdio izlazni transfer odličnog lijevog beka Selmira Pidre. 

Pidro će karijeru nastaviti u SAD-u, tačnije u ekipi St. Louis City SC, a novom timu će se priključiti u junu kada se okonča fudbalska sezona u BiH.

"Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san", rekao je Ismir Mirvić, redsjednik i vlasnik FK Sarajevo nakon potvrde transfera.

Imajući u vidu veliku bosansku zajednicu koja živi u tom gradu, i u St. Louis CITY-ju sa nestrpljenjem očekuju dolazak Pidre, koji će premijerno nastupiti u sezoni 2023 MLS lige.

"Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom", objasnio je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis Cityja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba", zaključio je Pfannenstiel.

Pidro je u Akademiju FK Sarajevo stigao 2014. godine. Kao član seniorske selekcije Bordo tima osvojio je četiri trofeja, uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Sretno Selmire, zasluzio si!
10 0
jassony
Masallah, drago mi je zbog momka, ostaje do ljete i onda u nove pobjede
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi