Džeko zabio svoj drugi gol protiv Verone, a onda se Inzaghi okrenuo Lukakuu: "Izvini, ali..."

Zanimljiva scena na Bentegodiju

Džeko zabio svoj drugi gol protiv Verone, a onda se Inzaghi okrenuo Lukakuu: "Izvini, ali..."

A. Čaušević

Edin Džeko je konačno proradio. U visokoj pobjedi nad Veronom (0:6) zabio je dva gola za Inter i svoj tim ostavio u borbi za plasman u Ligu prvaka kroz Seriju A.

Nakon tromjesečne pauze Džeko je konačno zabio u Seriji A. Kapiten bh. reprezentatacije je dva puta tresao mrežu Verone u susretu kojeg je Inter dobio sa 0:6.

Dijamant se našao u startnoj postavi, a prvi gol zabio je u 38. minuti, da bi mrežu ponovo zatresao u 61. minuti susreta.

Nakon drugog poluvremena bilo je 0:5 na semaforu, a tada se desila interesantna scena na klupi Intera kada se Simone Inzaghi obratio Romeluu Lukakuu i Joaquinu Correi.

"Izvinite, ali ulazi Asslani", kazao je Inzaghi svojim napadačima nakon što je Džeko zabio sa 0:5. Bh. napadač je na terenu bio do kraja susreta.

Asslani je u ugru ušao u posljednjih 15-ak minuta, dok su Lukaku i Correa cijeli meč posmatrali sa klupe za rezervne igrače.

Oglasi

Džeko je tako proradio kada je to Interu najpotrebnije i sigurno Inzaghi može biti zadovoljan s tim, ali i na neki način sve predstavlja brigu za rukovodstvo milanskog velikana.

Kao što je poznato Dijamant ulazi u posljednje sedmice svog ugovora sa Nerazzurrima i još uvijek nema zvanične potvrde za nastavak saradanje.

Iako ima 37 godina te je "postio" nekoliko mjeseci Džeko je pokazao da nije za starog gvožđa te će mu Inter morati ponuditi višemilionsku platu ukoliko ga bude želio ostaviti u svojim redovima.

Poznavajući Džeku, Sarajliji je fokus na teren jer u naredne dvije sedmice ga čekaju polufinalni okršaji u Ligi prvaka sa Milanom i eventualni plasman u finale bi bio njegov najveći uspjeh karijere na međunarodnoj klupskoj sceni.

Inače, sa dva gola protiv Verone Džeko je stigao do cifre od 400 golova računajući klupske i reprezentativne mečeve. Podatak kojim se rijetko koji fudbaler u 21. stoljeću može pohvaliti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije