Džeko je večeras prekinuo još jedan negativan niz

Prvi golovi u Veroni

Džeko je večeras prekinuo još jedan negativan niz

E. Ganibegović

Golovima protiv Verone večeras je Edin Džeko prekinuo golgeterski post, ali i još jedan negativan niz koji je trajao od njegovog dolaska u Italiju.

Inter je večeras u 33. kolu italijanske Serije A s 0:6 slavio na gostovanju kod Verone, a dva gola postigao je Edin Džeko.

On je tako izašao iz golgeterske krize, s obzirom na to da je posljednji gol postigao još 18. januara u pobjedi protiv Milana u finalu italijanskog Superkupa.

Bili su to osmi i deveti gol za Edina Džeku ove sezone u Seriji A, te je postao najbolji strijelac u ovoj ligi od svih igrača s prostora bivše Jugoslavije.

Prethodno je vrh te liste držao hrvatski fudbaler Antonio Vojak, inače rođen 1906. godine. On je postigao 106 golova, a Džeko je sada na 107.

Isto tako, drugi gol koji je Dijamant večeras postigao bio je njegov ukupno 400. u seniorskoj karijeri računajući i klupski i reprezentativni fudbal.

Osim toga, Džeko je večeras prekinuo još jedan negativan niz. On je u Italiju stigao 2015. godine, a ovo su mu bili tek prvi golovi u Veroni.

Prethodno je na ovom stadionu igrao pet puta, no nije se uspio upisati u strijelce sve do večeras. Bio je samo asistent u pobjedi Rome od 1:3 u sezoni 2019/20.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je protiv Verone bio strijelac četiri puta. Postigao je dva gola protiv ovog tima u pobjedi Rome od 3:0 u sezoni 2017/18. kada je bio i najbolji strijelac lige.

Gol je postigao i dvije sezone kasnije u pobjedi od 2:1, dok je posljednji gol protiv ovog tima postigao u pobjedi Intera od 2:0 u 32. kolu prošle sezone. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hamdi kurtes
Čorava koka zrno nađe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi