Veliki protesti danas u Torinu, navijači Juventusa jasno poručili koga ne žele u timu

"Ne želimo ga..."

Veliki protesti danas u Torinu, navijači Juventusa jasno poručili koga ne žele u timu

Edmir Škorić

Budućnost Romelua Lukakua (30) je neizvjesna. Napadač je pod ugovorom s Chelseajem nakon što je završena posudba s Interom, a istovremeno se radi na njegovom transferu u Juventus.

Kako je Inter naizgled ispao iz trke za potpis Belgijanca, u sve se uključio Juventus kako bi dogovorio transfer čovjeka koji je ne tako davno bio prvak Italije s Interom.

No, navijači Juventusa su protiv dovođenja Lukakua, posebno jer bi to značilo prodaju mnogo mlađeg i talentovanijeg Dušana Vlahovića. Mnogi navijači vjeruju da bi Lukaku bio gori izbor od Vlahovića. Ne samo zato što je stariji već zbog njegove nedosljednosti u posljednje dvije sezone.

Na snimci koja je objavljena moglo se vidjeti kako određeni broj tifoza Stare dame pred medicinskim centrom u Torinu skandiraju: "Ne želimo Lukakua!".

Belgijski reprezentativac bio je u sjajnoj formi tokom sezone 2020/21, kada je Interu pomogao da osvoji Scudetto. Tada ga je kupio Chelsea, no on se tamo nije naigrao. U 26 mečeva za Plavce dao je samo osam golova.

Oglasi

Nakon dramatičnog intervjua u kojem je opisao svoju nesreću u Chelseaju i koliko mu nedostaje Inter, poslan je na posudbu u Nerazzurre. Često je bio u sjeni Lautara Martineza i Edina Džeke i prošla sezona nije bila najbolja iako je igrao finale Lige prvaka sa Interom.

U prošloj sezoni postigao je 10 golova u 25 nastupa za inter. Dosta su ga kritikovali nakon spomenutog finala i poraza od Manchester Cityja. Ušao je kao zamjena umjesto Džeke, a kasnije propustio dobru šansu i još blokirao udarac jednog od saigrača čime je doslovno Cityju olakšao prvi naslov u Ligi rpvaka.

Mnogi, a naročito navijači Juventusa, vjeruju da je 30-godišnjak dao najbolje od sebe i da više nije tako ubitačan kao ranijih sezona. Uostalom, u Torinu znaju šta je Lukaku izjavio prije dvije godine.

"Juventus? Nikada tamo ne bih igrao. Pokušali su me kupiti i malo sam se naljutio agenta jer je znao da nikada nisam htio da pregovaram s tim klubom. Za mene postoji samo Inter čak i da Juventus pošalje bolju ponudu. I u budućnosti ću igrati samo za Inter ili ću se vratiti u Anderlecht", rekao je Lukaku prije samo dvije godine, ali se očito predomislio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chelsea nema ništa protiv transfera i engleskom klubu je važno samo ostvariti prodaju. Ponuda Stare dame iznosi 37.5 miliona plus 2.5 miliona eura.

Ova ponuda važi do 4. augusta pošto je plan Juventusa da do tada proda Dušana Vlahovića i novac od Srbina preusmjeri na dovođenje Belgijanca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti