Lukaku se oprostio od navijača Intera: "Nadam se da me razumijete"

Prešao u Chelsea

Lukaku se oprostio od navijača Intera: "Nadam se da me razumijete"

Edmir Škorić

Romelu Lukaku jhe poslije dvije sezone napustio Inter, te se vratio u Chelsea.

Sjajni belgijski reprezentativac osvojio je s Interom Scudetto prošle sezone, ali je ovog ljeta za 115 miliona eura prešao u Chelsea, svoj nekadašnji tim.

"Dragi navijači i simpatizeri Intera, hvala što me volite kao jednog od vas. Hvala što ste meni i mojoj porodici omogućili da se u Milanu osjećam kao kod kuće. Hvala vam na nevjerovatnoj podršci i svakodnevnoj ljubavi. Hvala vam što ste me dodatno motivisali nakon prve sezone...", počeo je Lukaku svoj emotivni oproštaj, pa je nastavio:

"Kada sam tek došao u Inter, odmah sam osjetio da ću se dobro snaći u ovom klubu. Ljubav i dobrodošlica koju sam dobio na aerodromu je bio samo početak jedne prekrasne priče. Tada sam si postavio misiju da vas nikada ne napustim dok nosim dres Intera. Dao sam sve od sebe na svakom treningu i na svakoj utakmici i zato sam ponosan. Naša prva sezona je završila na najteži mogući način, ali dali ste mi snagu da nastvim gurati dalje i onda smo uspjeli kao tim. Zato smo zajedno postali prvaci. Nadam se da razumijete moju odluku što sam prešao u Chelsea. Ovo je prilika koja se pruži jednom u životu i mislim da je bilo pravo vrijeme da je iskoristim".

On je već igrao za Chelsea kada je stigao iz Anderlechta za 15 miliona eura i to od 2011. do 2014. godine kada je skupio svega 15 nastupa. Uglavnom je bio na posudbama da bi ga otkupio Everton za 40 miliona.

Sljedeće tri sezone je proveo na Goodison Parku, a 2017. je za 75 miliona eura pojačao redove Manchestera Uniteda. Na Old Traffordu se zadržao dvije sezone nakon čega je u augustu 2019. za klupski rekord od 80 miliona eura stigao na Giuseppe Meazzu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećanja radi, Lukakua u napadu Intera će zamijeniti bh. reprezentativac Edin Džeko.

[twitter]https://twitter.com/thatDANNYguy/status/1426867105287258114[/twitter]

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lacky
Ko Ce te razumijeti, otisao si u manji klub. Inter je institucija za taj celzi, ali sretno u svakom slučaju...
8 6
Eduard
Kada je dosao u Inter govorio je kako je ostvario san, kako zeli da pise historiju u Interu, postao omiljen kod svakog navijaca Intera, i onda dodje Roman da milione i sva ljubav padne u sekundi. Majmunska posla idi je*i mater svoju i dabogda te otjerali kao sto su vec jednom uradili.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi