U Rim stigla ponuda koja bi potpuno mogla promijeniti Seriju A
Saudijska Arabija želi tim u srcu Evrope (Foto: EPA)

Roma bi mogla u ruke ljudi koji ne štede novac

U Rim stigla ponuda koja bi potpuno mogla promijeniti Seriju A

M. Šljivak
Teme:

Investicioni fond iz Saudijske Arabije pokušat će kupi Romu. List La Repubblica navodi da je na stolu ponuda od 900 miliona eura.

AS Roma mogao bi postati još jedan klub u vlasništvu Saudijske Arabije. List La Repubblica donosi informaciju kako su pregovori u toku i d aj ena stolu ponuda od 900 milion eura.

Eric Williamson, osoba od povjerenja porodice Friedkin, vlasnika rimskog kluba, boravio je nedavno u Saudijskoj Arabiji i na tom putu je obavio prve pregovore.

Kako Investicioni fond Saudijske Arabije već u svom vlasništvu ima Newcastle, UEFA pravila bi ih mogla spriječiti da kupe tim s Olimpica, no oni već imaju plan.

Sve će voditi čovjek kojeg je svijet sporta dobro upoznao Turki Alalshikh . On je zadužen za organizovanje vrhunskih događaja u svojoj zemlji i on će biti isturen kao potencijalni vlasnik kluba.

Oglasi

Italijanski mediji tvrde kako za sada vlasnici Rome nisu pristali na ponudu od 900 miliona eura. Žele više novca.

"Trenutno Friedkinovi nisu zainteresovani za prodaju i odbili su ponudu. Prošlog ljeta su imali i ponudu od milijardu eura", navodi La Repubblica i navode šta to zapravo Turki Alalshikh i šeikovi nude.

"Arapska ponuda je 900 miliona eura za klub, plus 300 miliona eura za stadion, ako ga Gradsko vijeće odobri."

"Kupovinom Rome, Arapi bi ušli u srce italije, imali bi pred sobom ogromno tržište. Imaju ideju napraviti ono što je Katar napravio s PSG-om. Pregovori se nastavljaju", navodi se.

Eventualna kupovina Rome od strane bogatih Arapa sigurno bi promijenila fudbal u Italiji. S njima bi došla velika ulaganja i Roma bi sigurno postala kandidat za sami vrh tabele.

Oglasi

Već dugo Vučica čeka na uspjeh u prvenstvu. Iako ih je Jose Mourinho vodio do trofeja u Evropi (Konferencijska liga), titula se na Olimpicu čeka već više od dvije decenije.

Rimski velikan je posljednji put šampion bio 2001. godine pod vodstvom Fabija Cappela, a kroz historiju su osvojili ukupno tri naslova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od tog trenutka su čak osam puta bili viceprvaci Serije A, no dolazak investitora iz Saudijske Arabije definitivno bi se stvari u italijanskom fudbalu itekako promijenile.

Pregovori se dakle nastavljaju i njihov ishod bi mogao biti poznat veoma brzo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti