Lukakuov san se pretvara u noćnu moru, o detaljima je govorio Tuchel

Belgijanac stigao iz Intera u Chelsea

Lukakuov san se pretvara u noćnu moru, o detaljima je govorio Tuchel

Admin Čaušević

Romelu Lukaku je drugi mandat u Chelseau počeo savršeno, ali je san s vremenom postao poput noćne more. 

"Sretan sam i blagoslovljen što sam se vratio u ovaj divni klub. Bilo je ovo dugačko putovanje za mene. Došao sam ovdje kao dijete koji je imao puno toga za naučiti, a sada dolazim puno iskusniji i zreliji", rekao je Lukaku poslije potpisa.

Belgijanac je iza sebe imao odličnu sezonu u Interu, ali je zbog finansijskih problema milanskog kluba napustio Nerazzurre. Na Stamford Bridge se vratio za 115 miliona eura.

Počeo je fantastično. Zabio je Arsenalu odmah po povratku, dva puta je bio strijelac i protiv Aston Ville. Svojim golom je donio i za sada jedinu pobjedu u Ligi prvaka protiv Zenita.

Međutim, poslije toga je upao u jednomjesečnu krizu. Na šest uzastopnih mečeva za Plavce nije postigao niti jedan gol.

O detaljima njegove krize govorio je Thomas Tuchel. Menadžer Plavaca je otkrio kako je njegov napadač umoran psihički.

"Mislim da je Romelu posljednjih mjeseci igrao jako veliki broj utakmica. Što s klubom, što s reprezentacijom. Znam da jako ozbiljno shvata svaku utakmicu i zbog toga se umorio. Ali, više psihički nego fizički", rekao je odlični njemački trener.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lukaku je fudbaler koji mnogo razmišlja. Pogotovo o susretima koje nisu bile savršeno odrađene s njegove strane ili od strane njegovih saigrača. Tako stavlja težinu na sebe i to ga psihički umara. Međutim, ne brinem se za njega. Dobro znam da će se brzo vratiti starom ritmu", poručio je Tuchel.

Šest utakmica bez postignutog gola za igrača koji nosi reputaciju jednog od najboljih napadača svijeta je definitivno zabrinjavajuće. Priliku da prekine niz bez gola Lukaku će imati u srijedu kada Chelsea dočekuje Malmo u Ligi prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1621626775
Sto se tice engleske lige panj pokazao je svoje u celziju imancesteru 10 kvalitetnijih spiceva ima u engleskoj !
4 2
Eduard
Ovo mu je tek pocetak propadanja, sljedeca destinacija Newcastle za pare naravno i to je to od njega. Karma sinko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi