Edin Džeko na današnji dan prije četiri godine postigao najljepši gol u karijeri

Na meču protiv Chelseaja

Edin Džeko na današnji dan prije četiri godine postigao najljepši gol u karijeri

E. Čaušević

Edin Džeko i ove sezone pruža sjajne partije iako je prije nekoliko mjeseci proslavio svoj 35. rođendan.

Dijamant je još jednom dokazao o kakvom napadaču se radi i demantovao je sve one koji su smatrali da je Inter pogriješio što je doveo Džeku ovog ljeta kao zamjenu za Romelua Lukakua.

Džeko je sve oduševio svojom igrom na početku sezonu, a sjajnu formu prenio je i na bh. reprezentaciju koju narednog mjeseca očekuju dvije odlučujuće utakmice u borbi za baraž.

Bh. napadač je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao skoro 300 golova što je zaista fantastičan učinak i jasno je da Džeko još uvijek uopšte ne razmišlja o penziji.

U dosadašnjoj karijeri Džeko je najviše mečeva odigrao u dresu Rome za koju je na 260 utakmica zabio čak 119 golova i jedan je od najboljih strijelaca u historiji rimskog kluba

Džeko je u karijeri postigao nekoliko zaista prekrasnih pogodaka, ali jedan od njih se posebno izdvaja.

Naime, na današnji dan 2017. godine na Stamford Bridgeu odigran je meč Chelseaja i Rome koji je na kraju završen rezultatom 3:3. Džeko je bio glavna tema nakon utakmice jer je u šest minuta zabio dva gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, jedan od golova se posebno izdvaja i mnogi smatraju da je to najljepši pogodak koji je Džeko zabio u svojoj karijeri. Tada je Dijamant dobio nagradu za najljepši gol gola u Ligi prvaka i vrijedi ga pogledati još jednom.

[twitter]https://twitter.com/wyngback/status/1416857769005568002[/twitter]

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
jest je Dzekson zamezio
10 0
realista1982
Ovaj gol i Zidaneov u finalu najljepši u lp
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi