Otac je ponosan: Romeo Beckham nastavlja karijeru u Engleskoj
Sin Davida Beckhama odlučio se okušati i u Engleskoj i igrat će za B tim Brentforda u ostatku sezone (Foto: Brentford)

Dolazi na posudbu

Otac je ponosan: Romeo Beckham nastavlja karijeru u Engleskoj

Midhat Šljivak

Sin Davida Beckhama, 20-godišnji Romeo, vratio se u Englesku i od danas je novi član B tima ekipe Brentforda gdje će igrati u narednih šest mjeseci na posudbi iz Inter Miamija.

Romeo Beckham fudbalsku karijeru nastavlja u Engleskoj. Ovaj 20-godišnji napadač će do kraja ove sezone igrati za B tim engleskog Brentforda.

Sin slavnog Davida Beckhama pod ugovorom je s Interom iz Miamija. Odlučio je da pauzu u MLS-u iskoristi kako bi igrao fudbal u Engleskoj i došao je na posudbu u Brentford.

"Drago nam je što je Romeo s napa. Došao je iz Inter Miamija nakon što im je sezona završena i radio je ovdje. Uklopio se u grupu i postao je bitan faktor", rekao je trener B tima Brentforda Neil MacFarlane i dodaje:

"Volim kako se ponaša na terenu, ali i van njega. Ovdje je postao još spremniji i ovo je za njega dobro mjesto da dodatno napreduje".

Govorio je trener Brentforda i o kvalitetama koje posjeduje ovaj 20-godišnji fudbaler.

Oglasi

"Veoma je dobar tehnički. Brz je na lopti, a isto tako je i odličan u završnici. Može igrati na više pozicija. Sama činjenica da je Inter Miami zatražio da dodatno radi s nama pokazuje očekivanja koja imaju od njega", istakao je on.

Romeo Beckham je igrao za omladinske selekcije Arsenala, ali je 2015. godine napustio akademiju jer nije pokazivao previše talenta.

Potom se odlučio trenirati tenis. Pet godina kasnije poželio je fudbal i potpisao je za USL klub Fort Lauderdale, filijalu Inter Miamija čiji je vlasnik njegov otac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U januaru prošle godine Romeo je debitovao za prvi tim u prijateljskom meču, ali na zvanični debi još uvijek čeka.

Za drugi tim Inter Miamija u MLS Next Pro ligi odigrao je 26 utakmica i postigao je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti