Ima 19 godina i potpisao višemilionski ugovor, pa postao najbogatiji potomak Davida Beckhama

Romeo i Puma potpisali saradnju

Ima 19 godina i potpisao višemilionski ugovor, pa postao najbogatiji potomak Davida Beckhama

Edmir Škorić

Mlađi sin bivšeg nogometaša Davida Beckhama, Romeo (19), postao je najbogatije dijete u slavnoj porodici.

Ovaj 19-godišnjak krenuo je stopama svog oca, trenutno igra za Inter Miami II, koji je rezervni tim franiže Inter Miami u vlasništvu njegovog oca Davida.

U decembru je Romeo potpisao ugovor s Pumom vrijedan 1,2 miliona funti i tako postao zaštitno lice velikog sportskog brenda, a uz to postao kao jako mlad milioner. Njegov otac je prethodno imao mnogo veće ugovore jer je od 2003. godine sponzorisao Adidas.

"Romeo je plaćen 1,2 miliona funti za njegov dogovor da postane novo globalno lice Pume. On je sada najbogatiji među Beckhamovim potomcima i kao i njegov otac je na brzom putu da postane super zvijezda. Romeo je stvarno vrijedan i također radi na sve načine da postane uspješan i da zarađuje vlastiti novac. Romeo će vjerovatno dugo godina biti s Pumom, kao što je njegov otac više od 20 godina reklamirao Adidas. Nema sumnje da se Pumi isplati svaki novčić i da će se u budućnosti ponositi njime", kazao je jedan izvor iz Pume za The Sun.

I drugi, modni brendovi već su se obratili Romeu, uključujući Yves Saint Laurenta. Romeo je pretekao starijeg brata Brooklyna kao najbogatiji Beckhamov potomak, s neto vrijednosti od 3,7 miliona, funti prije nego što je potpisao ugovor.

Debitovao je za Inter Miami II još u jesen prošle godine i počeo je na desnom krilu, baš kao što je igrao njegov otac. Nosi broj 11, a zanimljivo da u rezervama Miamija igra zajedno s Harveyjem Nevilleom, sinom trenera Miamija i bivšeg defanzivca Manchester Uniteda Phila.

Još u aprilu upisao je tri asistencije u jednoj utakmici protiv Philadelphia Union II, ali njegov cilj je sada da zaigra za prvu ekipu, a onda ko zna...

Top Komentari

Mostarac94
Samo se trebo rodit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi