Niko ne slavi kao Arapi: Ovaj video slavlja će se gledati i za 50 godina

Ne treba im alkohol da se vesele

Niko ne slavi kao Arapi: Ovaj video slavlja će se gledati i za 50 godina

E. Škorić

Navijači Saudijske Arabije slave povijesnu pobjedu koju je njihova reprezentacija ostvarila danas u Kataru protiv Argentine u 1. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Saudijci su sa 2:1 pobijedili Argentinu na zaprepaštenje mnogih, pa ni sami možda nisu vjerovali da se takvo što može dogoditi.

Arapi su u euforiji, a kako i ne bi bili jer nikada prije nisu ostvarili tako važnu pobjedu. Možda će ovo biti tek drugi put u povijesti da će se plasirati u nokaut fazu takmičenja, ali još imaju mečeve sa Meksikom i Poljskom.

Tim povodom, princ Saudijske Arabije Mohamed bin Salman objavio je državni praznik cijeloj naciji, kako bi se proslavila ova velika pobjeda, tako da sutra u toj zemlji skoro niko neće raditi.

Saudijci su nakon velike pobjede i zaplesali, a ovo slavlje je nešto što će se pamtiti i gledatii za 50 godina...

Oglasi

Takođe su navijači arapske zemlje provocirali Lionela Messija, tako što su oponašali slavlje Cristiana Ronalda i popularno "siu". 

Iako mnogi navijači jedino uz alkohol mogu da se opuste i da na ovakav način slave pobjede svojih timova, Arapi su pokazali da i bez njega mogu da se opuste i da se provedu.

Evo kako je to danas izgledalo u Saudijskoj Arabiji:

Saudijci su trenutno 51. na FIFA listi, a u pripremi za SP bili su dostojan rival Hrvatskoj, no izgubili su sa 1:0 u Kuvajtu. Vodi ih francuski stručnjak Herve Renard, bivši selektor Maroka, Obale Bjelokosti i trener francuskih prvoligaša Lillea i Sochauxa. Prema Transfermarktu vrijednost rostera iznosi 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija je sastavljena isključivo od igrača iz domaće lige, ali unatoč tome, priređena je senzacija godine.

Renard je, intersantno, u najavi ove utakmice, odnosno noć prije na press konferenciji, kazao da njegov tim ne može doći do osmine finala, ali da će se svejedno boriti i da mu se dopada to što su ih svi odmah otpisali.

Top Komentari

user1663816644
Zasto u ovaj kontekst morate stavljati rijec alkohol.Nema potrebe.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti