Romeo Šapina nasljednik Neretljaka na klupi Metalleghea
Šapina (prvi s desna)

Obavljao ulogu trenera u stručnom štabu

Romeo Šapina nasljednik Neretljaka na klupi Metalleghea

S. Mlaćo

Veoma burna sezona je iza NK Metalleghe BSI iz Jajca. 

Iako su bili na korak do opstanka u Premijer ligi BiH, Jajčani na kraju nisu imali razloga za slavlje. Kraj meča protiv Mladosti  u Doboju kod Kaknja(2:2), popularni Kraljevi dočekali su pognutih glava, s obzirom da je to značilo i povratak u Prvu ligu Federacije BiH. Ligu koju je po mnogo čemu teže igrati od Premijer lige, pa će Jajčani ponovo morati "zasukati" rukave i krenuti od nule.

Veliki broj igrača najavilo je odlazak, a među prvima je klub napustio šef stručnog štaba Mato Neretljak. Neretljak se trenutno nalazi u Koreji, a uskoro će se vratiti u BiH. 

Na mjesto nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske prema svemu sudeći doći će njegov dosadašni pomoćnik Romeo Šapina.

Šapina bi prema našim informacijama trebao obavljati ulogu šefa stručnog štaba i sportskog direktora kluba, a sve će definitivno biti poznato u srijedu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prozivka nogometaša Metalleghea za novu sezonu Prve lige Federacije BiH zakazana je za 27.06.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi