Engleska javnost na nogama: Harry Kane jutros izazvao "zemljotres" u Tottenhamu!

Engleski reprezentativac šokirao Pijetlove

Engleska javnost na nogama: Harry Kane jutros izazvao "zemljotres" u Tottenhamu!

A. Čaušević

Čini se da je transfer koji će "uzdramati" Ostrvo blizu realizacije. 

Harry Kane se jutros trebao vratiti u trening kamp Tottenhama nakon odmora poslije Evropskog prvenstva, ali to nije uradio.

Kane je s Gordi Albionom igrao finale Eura, dobio je kratki odmor, a od danas je trebao početi s treninzima za novu sezonu.

Sky Sports je ekskluzivno objavio tu informaciju uz napomenu da jedan od najboljih napadača današnjice ima džentlmetski dogovor da napusti Pijetlove ovog ljeta.

Međutim, u Tottenhamu se s tim ne slažu pogotov nakon promjena u rukovodećim strukturama i dolaska Fabija Paraticija na poziciju sportskog direktora.

Kao naredni klub za 28-godišnjeg golgetera se spominje Manchester City. Građani su krajem juna za kapitena londonske ekipe ponudili 100 miliona funti.

Oglasi

City osim Kanea želi i Jacka Grealisha iz Aston Ville, ali morat će naravno da proda neke igrače kako bi "poravnao knjige" i ispoštovao financijski fair-play.

Prva žrtva eventualne Kaneove kupovine bit će Portugalac Bernardo Silva. On bi trebao da spakuje kofere, a City sada s nestrpljenjem čeka ponudu za ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vjeruje se da je Monaco najbliže njegovom dovođenju. Osim Silve, na izlaznim vratima su i druge zvijezde Građana poput Riyada Mahreza, Raheema Sterlinga i Gabriela Jesusa.

U međuvremenu, Tottenham traži zamjenu za Kanea, a trenutno pokušava da dovede Antoinea Griezmanna iz Barcelone.

Top Komentari

bk123
Ovaj Kane da je Bosanac, Crnogorac, Hrvat...da ne nabrajamo dalje nebi vrijedio 5 miliona al arogantni Englezi moraju od nekoga napraviti super zvijezdu,realno nije ni blizu cifre kojima barataju al eto marketing je čudo
12 1
Kiss
Mislim da ako Mahreza i Sterlinga prodaju neće NIŠTA postići jer ovaj Grealish nije vrijedan 50 miliona,Keane jest.moje mišljenje
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi