Romerov transfer govori da je odustao od borbe protiv De Gee

Argentinac odlazi iz Uniteda

Romerov transfer govori da je odustao od borbe protiv De Gee

Argentinski golman Sergio Romero odlučio je da napusti Manchester United na kraju ove sezone, prenose engleski mediji.

Romero je u najboljim golmanskim godinama (ima 29) i više ne želi biti rezerva Špancu Davidu De Gei jer je očito da ga nikada neće 'skinuti' sa goal Manchester Uniteda.

Romero je u United stigao na ljeto 2015. godine iz Sampdorije. U reprezentaciji Argentine dugo vremena je prvi izbor na golu, ali ne i u Unitedu.

On bi se navodno trebao odlučiti za povratak u Argentinu, tačnije ekipu Boce Juniors koja je zainteresovana za njegove usluge. Ukoliko se to i dogodi, bit će  to za njega povratak u argentinski klupski fudbal prvi put nakon deset godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je karijeru počeo u argentinskom Racingu, a kasnije je branio za AZ Alkmaar, Sampdoriju i Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi