Romi protiv Porta sudi prijatelj Edina Džeke
Edin Džeko je imao priliku da se druži ranije sa Čakirom u Dubrovniku

Čakir na centru u Portu

Romi protiv Porta sudi prijatelj Edina Džeke

Edmir Škorić

Roma će u srijedu navečer gostovati Portu gdje želi da sačuva prednost od 2:1 iz prve utakmice i da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka.

Nema dileme da Romu čeka težak zadatak bez obzira na stečenu prednost iz prvog meča, a ovaj duel Vučici dolazi nakon katastrofalne partije u prvenstvu i teškog poraza od gradskog rivala Lazija, koji je u subotu navečer slavio s 3:0.

UEFA je odredila sudije za naredne duele, a Romi će u Portu suditi turski sudija Cuneyt Čakir.

Čakir je ranije ove sezone Romi sudio u oskvi kada je rimski klub slavio s 2:1, a također je bio sudac na meču Juventusa i Real Madrida (:3) u četvrtfinalu prošle sezone.

Zanimljivo da je Čakir prije nekoliko godina u Dubrovniku imao priliku da se druži s Edinom Džekom, koji će sutra na Dragau predvoditi napad Rome.

Nije poznato o čemu su tada razgovarali, ali poznavajući Čakira, neće biti pardona ni za Edina, bez obzira što su imali priliku da zajedno ljetuju, pa naš napadač mora da bude oprezan.

Podsjećamo, Džeko je zbog kartona protiv Lazija dobio suspenziju za naredno kolo u Italiji, ali u Ligi prvaka ima pravo nastupa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi