Romu samo čudo može odvesti u Ligu prvaka!
Vučica je ispustila zadnji voz za Ligu prvaka (Foto: EPA)

Nula protiv Sassuola za kraj svih nada

Romu samo čudo može odvesti u Ligu prvaka!

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Rome sve je dalje od Lige prvaka.

Vučica je u 37. kolu italijanske Serije A večeras osvojila samo bod na gostovanju kod Sassuola (0:0) i trebat će im pravo čudo da se na kraju nađu među četiri ekipe koje idu u društvo najboljih timova Evrope.

Nije večeras rimski tim imao ni sreće. Imali su veliki broj sjajnih šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Edin Džeko je imao odličnu šansu u 60. minuti. Pogodio je bh. dijamant stativu, zatim su imali još nekoliko nevjerovatnih pokušaja, ali gola nije bilo.

Sassuolo je također nekoliko puta opasno prijetio. Antonio Mirante je međutim pokazao zašto je skinuo Olsona sa gola i spašavao je Vučicu.

Na kraju je ovaj meč završen bez golova. Taj rezultat Romi nikako ne odgovara, jer im je večras igrala samo pobjeda.

Zato će do kraja sezone morati da dobiju Parmu, te da čekaju da Atalanta i Milan izgube obje utakmice u kojima nastupaju.

To je zaista vrlo teško očekivati. Roma je vjerovatno ostala bez Lige prvaka i to će sasvim sigurno biti veliki udar na ekipu.

Edin Džeko je pružio dobru partiju večeras, ali nije imao sreće da se upiše u strijelce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 37. kolo:

Sassuolo - Roma 0:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi