Igra za Barcelonu, a zarađuje kao u nekom prosječnom klubu
Foto - EPA

Ronald Araujo ima sasvim skroman ugovor

Igra za Barcelonu, a zarađuje kao u nekom prosječnom klubu

M. Šljivak

Urugvajski fudbaler Ronald Araujo (22) igra veoma dobru sezonu u Barceloni.

Ovaj 22-godišnji defanzivac iz kola u kolo pokazuje da je zaista fenomenalan fudbaler i da je Barca napravila pravi potez njegovim dovođenjem.

Interesantno je svakako da Araujo u katalonskom klubu ne zarađuje previše novca i da na godišnjem nivou uzima cifru kakvu bi mogao u nekom osrednjem klubu.

Njemu ugovor s Barcelonom donosi 900.000 eura na godišnjem nivou i ima jednu od najnižih plata u klubu.

Španski mediji su prije nekoliko dana objavili kako bi Real Madrid rado ukrao 22-godišnjeg defanzivca, ali je ubrzo stigao odgovor njegovog agenta na tu temu.

"Ronald je fudbaler Barcelone i ima još godinu i po važećeg ugovora. Međutim, on je vrlo sretan u Barceloni i želi nastaviti svoju karijeru", rekao je agent Flavio Perchman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će navodno u narednom periodu sjesti za stol s mladim fudbalerom i sigurno je da će morati da podebljaju platu kako bi vezali mladog fudbalera novim ugovorom.

On se nada da će klub prepoznati njegovu posvećenost i da će ga nagraditi bogatijim ugovorom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Prosječnom igraču, prosječna plaća.
2 6
Zoilomas
Ne kontam sta ste htjeli reci ;)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi