Jučer slavili veliku pobjedu, a danas šok: Najveće zvijezde kluba na prodaju!

Odlaze na kraju sezone

Jučer slavili veliku pobjedu, a danas šok: Najveće zvijezde kluba na prodaju!

Esmer Oštraković

Predsjednik La Lige, Javier Tebas, potvrdio je da će Barcelona morati da zaradi 200 miliona eura ukoliko misli dovesti pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

Barcelona, kako prenose španski mediji, nije uspjela uraditi sve ono što su od nje tražili čelnici La Lige kada je riječ i finansijskim stvarima.

Mnogo novca je Barcelona potrošila prošlog ljeta, posebno kada je riječ o dovođenju Lewandowskog, Kounde i Raphinhe, ali stvar je sada drugačija.

Tebas je bio itekako jasan da Barcelona neće moći trošiti novac na pojačanja ukoliko ne pronađu način da zaraden ogroman novac.

Čini se da će jedini izlaz za upravu Barcelone biti prodaja ključnih igrača i glavnih zvijezdi kluba, te se na to spremaju upravo na ljeto.

"Kako trenutno stvari stoje, Barcelona nema prostora u svom budžetu da plaća igrače u narednom prijelaznom roku", rekao je Tebas, te jea nastavio:

Oglasi

"Postoji njihovo sumnjivo ponašanje u posljednje vrijeme i sve to je imalo uticaj na La Ligu kako bi svi imali isti tretman. Zaključili smo da ne mogu dovoditi igrače", kaže Tebas.

Otkrio je Tebas da je Barcelona pokušala pronaći način da zaradi novac u proteklom periodu, ali to nije bilo dovoljno.

"Zaradili su 700 iliona eura u kroz TV prava i pokušali da pronađu način da poprave svoju finansijsku situaciju u klubu, ali to neće biti moguće ubrzo. Imamo jasna pravila kada je riječ o tome", završio je Tebas.

Kako prenose insotrani mediji Barcelona će na ljeto prodati neke od najvećih zvijezda, a sve kako bi pokušali zaraditi potrebnih 200 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na transfer listi će se tako naći Raphinha, Frenkie De Jog, Rober Lewandowski, ali i još nekoliko drugih fudblaer ovog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@rm1n
Gluposti, koji novinarski debilizam! I da prodaju prvo će puknit igrači sa posudbi, Trincao, Lenglet, Abde, Nico, pa Ansu Fati, Ferran Tores..Čuj glupih novinara prodat zvijezde pa dovest pojačanja, pa šta će postić sa tim???
1 0
Dok je Tebasa bice penala za real i crvenih kartona za realove protivnike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi