Koeman se ne vraća na Camp Nou dok je taj čovjek tu: "Hiljadu puta mi je to rekao, a onda..."

Nije prebolio otkaz u Barceloni

Koeman se ne vraća na Camp Nou dok je taj čovjek tu: "Hiljadu puta mi je to rekao, a onda..."

Endin Čaušević

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman je krajem prošle godine dobio otkaz u Barceloni, a to mu je očito itekako teško palo.

Koeman se nije proslavio na trenerskoj klupi katalonskog kluba i nakon serije loših rezultata predsjednik kluba Joan Laporta odlučio je da mu se zahvali na saradnji i uruči otkaz.

Nizozemac je bio ljut i iznenađen što mu je Laporta dao otkaz jer mu je nekoliko sedmica prije toga javno pdužio podršku i rekao da ne razmišlja o promjeni trenera.

No, ono što je Koemana posebno naljutilo jeste činjenica da je Laporta umjesto njega na trenersko mjesto doveo Xavija Hernandeza koji je uspio Barcu vratiti na pobjednički put.

Iako je Nizozemac ostao da živi u Barceloni priznao je da nije otišao uživo da gleda katalonski tim, ali to uopšte ni ne planira da uradi sve dok je Laporta na čelu kluba.

"Laporta mi je hiljadu puta rekao da Xavi nije njegov trener, da mu nedostaje iskustva. Neću ići na Camp Nou duže vrijeme, ne mogu se pretvarati da je sve u redu dok je ovaj predsjednik na poziciji", rekao je Koeman i nastavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ja sam radio s dosta povreda. Pedri i Dembélé su sada tu i sve izgleda dosta dobro. Nisam dobio isti tretman kao Xavi. Drago mi je da stvari idu bolje za klub. Sretan sam zbog igrača, pogotovo zbog Frenkieja koji konačno igra na nivou. On je vrhunski igrač".

"Zbog uprave sam morao pristati da se prodaju neki bitni igrači jer je ekonomska situacija bila loša. Međutim, onda nakon odlaska Messija vidite da su doveli nekog za 55 miliona".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ne javljaj se vise, zuti mravojedu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi