Gdje nakon Turske? Za Pjanića stigle nove zabrinjavajuće vijesti

Turski mediji izvještavaju

Gdje nakon Turske? Za Pjanića stigle nove zabrinjavajuće vijesti

Admin Čaušević

Miralem Pjanić će na ljeto biti primoran da traži novi klub. 

Pjanić ove sezone igra na posudbi u Bešiktašu, a kako stvari stoje turski klub jednostavno neće biti u stanju da ga zadrži.

Velikan iz Istanbula se nalazi u ozbiljnoj finansijskoj krizi te je cilj vlasnika da iznose za plate smanje sa 45 na 20 miliona po sezoni.

To znači da će ekipu na kraju sezone napustiti zvučna imena među kojim se navodno nalazi i bh. reprezentativni veznjak.

Pjanić, Michi Batshuayi i Can Bozdogan se nalaze na posudbi i njihov odlazak bi Bešitkašu donio uštedu veću od šest miliona.

Već prilikom dolaska Pjanića u Bešiktaš objavljeni su podaci da će mu na godišnjem nivou još uvijek aktuelni turski prvak isplatiti 2.75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Pjanić će se na ljeto vratiti u Barcelonu, ali pitanje je hoće li ostati na Nou Campu pošto je Xavi Hernandez počeo da stvara ekipu po svom ukusu.

Inače, i drugi bh. fudbaler u Bešiktašu Ajdin Hasić odlazi na kraju sezone jer mu ističe ugovor i velikan s Bosfora nema namjeru da produži saradnju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blueboy
Neka ide u Tuzla City,sa trenutnom formom i kvalitetom u rangu je sa nasom ligom
11 0
plemic
rusija.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi