"Citirat ću frazu Louisa van Gaala: 'Dobar vam dan, moji prijatelji iz medija'. Počnimo"

Koeman raspoložen stigao na press konferenciju

"Citirat ću frazu Louisa van Gaala: 'Dobar vam dan, moji prijatelji iz medija'. Počnimo"

E. Čaušević

Ronald Koeman se našao na meti žestokih kritika zbog loših igara Barcelone u ovoj sezoni.

Barcelona je u srijedu doživjela neočekivan poraz u gostima protiv Benfice (3:0) što je bio još jedan šamar katalonskom klubu u ovoj sezoni.

Nakon meča u Lisabonu Koeman je dobio žestoke kritike, a španski mediji tvrde da je Joan Laporta već odlučio uručiti otkaz nizozemskom stručnjaku nakon meča protiv Atletico Madrida.

Barcelona sutra gostuje u Madridu kod Atletica i kako stvari stoje to će biti posljednji meč za Koemana na klupi Blaugrane.

Nizozemac je danas održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu, te je iznenadio prisutne novinare svojom uvodnom rečenicom.

"Citirat ću frazu Louisa van Gaala: 'Dobar vam dan, moji prijatelji iz medija'. Počnimo. Da, još uvijek sam tu. Ostajem tu (smijeh).", počeo je Koeman i nastavio.

Oglasi

"Znam da sve ovisi o rezultatima kada ste trener. Ja namjeravam pratiti svoj plan rada. Niko iz kluba mi nije ništa rekao. Čujem da je predsjednik bio tu jutros, ali ga ja nisam sreo. Ovdje sam iz ljubavi prema klubu. Prihvatio sam ovaj posao iako sam znao da je situacija teška. Međutim, ona je sada teža nego kad sam tek došao"

"Neću vam odgovoriti na pitanje je li se moj odnos s Joanom Laportom pogoršao u posljednja dva dana. Naporno mi je više braniti se od svih. Uradio sam veliki posao dok je klub prošao kroz značajne promjene. Volio bih jednog dana otvoreno progovoriti o svemu".

Poručio je da nije baš siguran da bi neki drugi trener radaio bolji posao s obzirom na ekipu koju ima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam bi li drugi trener radio bolji posao, s obzirom da je ekipa takva kakva jeste. Stalno se priča o formaciji i sistemu igre, a trebali biste znati da je to uslovljeno igračima koje imate na raspolaganju. Ako nemate krila, onda morate koristiti bekove. Da sam imao mnogo novca, Leo Messi bi mi još bio u timu", kaže Koeman.

Podsjećamo, utakmica između Atletico Madrida i Barcelone igra se sutra sa početkom u 21 sat, a da li je to oproštajni meč za Koemana ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Koja je ovo prevara od covjeka. Nazvati njega trenerom je uvreda za sve trenere.
11 0
Jasminn
On vec trlja ruke i razmislja sta ce sa otpremninom. Za nekih 8-9 mjeseci istice ti ugovor i neces dobiti ni centa, ovako dobijes otkaz, odes odmarati a usput dobijes jel ono 14miliona? Pa i ja bi se radovao otkazu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti